shqiptarortodoks.com - albanianorthodox.com
Fan S. Noli Kisha shqiptare Bibla shqip Albanologji Foti Cici

Pesë letra shqip të Jozefi Skiroit, 'Arqipeshkëv i Durrësit dhe Vikar Apostolik i Himarës në Arbëri', 1746

Edicioni kritik i pesë teksteve të Skiroit - (PDF)
(përgatitur për shtyp nga Bardhyl Demiraj)

Faksimile të teksteve shqip e latinisht të Zef Skiroit - (PDF)

(botuar në: Papa Benedikti XIV, Opera Omnia VII, Romæ 1767)

Zef Skiroi në kulturën e shkrimit shqip të shek. XVIII - (PDF)
(Trajtesë nga Prof. Dr. Bardhyl Demiraj)Copyright © Prof. Dr. Bardhyl Demiraj, 2006